Na śniadanie lub kolację, Obiad, Placki, pyzy, pierogi, naleśniki Placuszki z brokułami i kukurydzą 15 maja, 2017 Zielone, wiosenne i chrupiące. Nadadzą się na lekki obiad, jak i ciepła kolację. Spakowane do pudełka będą smaczną przekąską w pracy. Pora: obiad, kolacja Rodzaj dania: placki Czas przygotowania: ok.17 minut Porcja: ok. 16 placuszków Składniki: 150 g brokułów (wykorzystane Nordis Brokuły) 150 g kukurydzy z puszki 1 średnia cebula 100 g sera cheddar 150 g mąki 2 jajka 1/3 szklanki mleka 3 łyżki słodkiego sosu chili sól, pieprz do smaku smalec lub masło klarowane do smażenia. Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy zmrożone brokuły i gotujemy ok. 8 minut (brokuły powinny być jędrne). Warzywa odsączamy i kroimy na drobne kawałki. W miseczce mieszamy razem brokuły, starty cheddar, kukurydzę, posiekaną drobno cebulę. Dodajemy mąkę, jajka, mleko, sos chili. Doprawiamy solą, pieprzem i całość mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i formujemy łyżką placuszki. Smażymy z obu stron na ciemnozłoty kolor. Konsultacja dietetyczna Cennik Dlaczego warto Poprzedni Rosołek z zielonym groszkiem, jajkiem i imbirem Nowszy Rabarbarowe tartaletki z sosem truskawkowym Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedziTwój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *Nazwa * Email * Witryna internetowa Zapisz moje dane, adres e-mail i witrynę w przeglądarce aby wypełnić dane podczas pisania kolejnych komentarzy. Komentarz