Niewymagającym, szybkim i smacznym daniem jest zupa przygotowana na bazie mrożonych warzyw. W tym przepisie doskonale widać pożyteczną cechę mrożonek, jaką jest oszczędność czasu potrzebnego do selekcji, umycia, obrania i pokrojenie warzyw. Warto spróbować jak smakuje taka zupa i jak szybko można ją przygotować.
Zupę jarzynową podsmażamy na maśle bez rozmrażania.
Zalewamy 1,5 litra gorącej wody, wsypujemy szczyptę kurkumy i zagotowujemy.Wlewamy śmietanę, wsypujemy starty żółty ser i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.
Jajka obieramy, kroimy w cząstki i rozkładamy na talerzach. Zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy.
Jeden komentarz
Kasia
Nominuję Ciebie i Twojego bloga do nagrody Liebster Blog Award i zapraszam do zabawy http://smaczy.blogspot.com/2014/04/nomonacja-do-liebster-blog-award.html