Sorbet lodowy

Grenadina to jeden z najbardziej klasycznych syropów używanych do słodkich drinków. Syrop ten jest wytwarzany z owoców granatu i nadaje drinkom piękną czerwoną barwę. Świetnie komponuje się z drinkami alkoholowymi, koktajlami, jak i deserami czy marynatami. W poniższym przepisie jest wykorzystany jako składnik sorbetu bazującego na owocowych lodach wodnych.

Pora: deser
Rodzaj dania: sorbet
Czas przygotowania: do 15 minut
Porcja: 2 osoby

Sorbet mango-jabłko_02a

Składniki:

  • 60 ml grenadiny
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny
  • 100 ml wody gazowanej
  • 6 lodów wodnych (wykorzystane Nordis Mango o smaku mango i jabłka)

Sorbet mango-jabłko_01a

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze. Przelewamy do kieliszków, które możemy przyozdobi świeżymi owocami mango i wisienkami koktajlowymi.

Sorbet mango-jabłko_03a

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>